otrdiena, 2020. gada 11. augusts

Biezpiena un ievārījuma kēkss

 Sastāvdaļas: 150 g  biezpiens (9%), 70 g cukurs; 1 ola, 40 g eļļa (vīnogu kauliņu vai kāda cita bez izteiktas smaržas); apm 180 g milti plus vēl nedaudz , 1 tjk cepamais, vaniļa; šķipsniņa sāls; 10 g  sviests.  Pildījumam: 150-200 g ievārījums; žāvēti augļi/ magones /rieksti

 

Bļodā ar putojamo slotiņu vai dakšiņu sajauc olu, cukuru, sāli un eļļu.  Pievieno biezpienu un visu rūpīgi sablenderē līdz viendabīgai masai. Pa daļām iesijā miltus ar cepamo pulveri. Beigās visu samaisa ar rokām, izveido no mīklas bumbu, un noliek to pastāvēt uz apm. 10 minūtēm. Tikmēr sagatavo pildījumu - rozīnes aplej ar karstu ūdeni, nomazgā un tad nosusina papīra dvielī.  Darba virsmu viegli apber ar miltiem un izrullē mīklu, diezgan plāni.


Liek  ievārījumu un izsmērē to pa visu mīklas virsmu.  Uzber pildījumu ko vēlas - rozīnes; magones; sasmalcinātus riekstus. 



No  vienas malas sarullē to visu kopā, akurāti salipina augšējo malu un aiztaisa ciet galus. Ar asu nazi pārgriež to uz pusēm, atstājot vienu galu kopā, tad vairākas reizes pārliek vienu pusi pāri otrai. Vai vismaz mēģina skaisti pārlikt:) 



Ievieto kēksu cepamajā formā, var bez tās arī iztikt, vienkārši cepot uz cepamās plāts, taču cepot  forminā rezultāts būs skaistāks.  Pa virsu saliek sviesta gabaliņus un cep 180 grādos ap 45 minūtes. Gatavu atdzesē un pārber ar pūdercukuru,
Gatavoju uzreiz divas porcijas, vienu ar rozīnēm, otru ar magonēm, ko es un pārējie ēdāji atzina par garšīgāku.




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...