otrdiena, 2012. gada 17. janvāris

Pilngraudu biscotti ar rozīnēm un medu


Sastāvdaļas: 3/4 tases pilngraudu kviešu milti; 1/2 kviešu milti; 1 tējkarote cepamais pulveris; 2 olas; 1/2 tase mandeles; 1/2 tase rozīnes; 3 ēdamkarotes medus; apm.25 g melnā šokolāde



Traukā samaisa abu veidu miltus (var cept tikai ar pilngraudu miltiem,  rezultāts būs vēl labāks - ir pārbaudīts), cepamo pulveri un šķipsniņu sāls. Citā traukā sajauc olas ar medu (vai 1/2 vai 1/3 tases brūnā cukura). Tad samaisa abas sastāvdaļas kopā, pievieno nomazgātas rozīnes, sasmalcinātu šokolādi un nomizotas  uz pusēm sagrieztas mandeles.  Ar miltainām rokām no mīklas veido  '"desiņas" , liek uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru un cep 180 grādos 20-25 minutes. 
Atdzesē uz restītes un sagriež šķēlītēs, liek atkal cepeškrāsnī 150 grādos uz apm. 30 minūtēm kaltēties.
Šāda veida cepumi ir vieni no maniem mīļākajiem, jo - veselīgie milti, maz cukura, nav taukvielu., var ilgi uzglabāt, bet, jāņem vērā, ka viņi būs diezgan cieti, kā jau sausiņi.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...