trešdiena, 2011. gada 6. aprīlis

Ciabatta no paciņas

Miltu maisījuma sastāvs: kviešu milti; sausais kviešu ieraugs; jodētais sāls; sausais raugs; vīnogu cukurs; iesala milti; iesala ekstrakts; irdinātājs; askorbīnskabe; folskābe
Paciņa šāda:

Pagatavošana pēc instrukcijas: paciņas saturu samaisa ar 340 ml silta ūdens un 1 ēdamkaroti olīveļļas. Kārtīgi izmīca, kamēr mīkla nelīp pie bļodas. Tad bļodu pārliek ar pārtikas plēvi un atstāj uz 30 min. uzrūgt. Mīklu apber nedaudz ar miltiem un veido kukulīti ( vai mazās maizītes), novieto to uz cepamās plāts, kas pārklāta ar cepamo papīru. Liek cepeškrāsnī 50 grādu siltumā uzrūgt uz 15 - 45 min. Mīklai ir ievērojami jāpalielinās apjomā. Laiku pa laikam maizīti apslaka ar ūdeni, lai virsma nesacietē.
Maizes kukulīti cep 230 grādos 10 minūtes, tad samazina temperatūru līdz 200 grādiem un turpina cept apmēram 40 - 45 minūtes. Maizes kukulītim balkus novieto trauciņu ar ūdeni. Jā cep mazās maizītes, tad cepšanas ilgums ir apm.15 minūtes.
Gala rezultātā būtu jāsanāk 750 g gatavas maizes, man sanāca mazāk. Šī maize garšo tāpat kā veikalā nopērkamā gaišā ciabata.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...