sestdiena, 2012. gada 21. janvāris

Svaigais siers - panīrs

No rīta ledusskapī ieraudzīju 1 litru pienu ar vakardienas datumu. Laukā liet negribējās, pēc pankūkām pieprasījuma nebija. Un vispār neko saldu cept arī neplānoju, tad radās idejas - vai nu pagatavot jogurtu, jāņu sieru, karsēto pienu vai svaigo sieru (panīru).  Internetā recepšu un gatavošanas veidu ļoti daudz, arī video, es skatījos pēc  Lauku avīzes interneta versijas.


Tātad izejvielas: 1 l piens (2%), 4 ēdamkarotes baltais jogurts un 1 ēdamkarote citronu sula.
Pats process ļoti vienkāršs - pienu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un iemaisa tajā jogurtu un citrona sulu. Maisa, līdz veidojas balti biezpienveidīgi kunkulīši un šķidrums ir dzeltenā krāsā. Tad izkāš caur marlīti. un sietiņu. Teorētiski tieši tagad būtu jaliek  sāls un garšvielas vai arī kaut kas salds - rozīnes un cukurs. Sieru atstāj kādu brīdi marlītē, kārtīgi notecina. Man sanāca 175 g svaigā siera, pēc garšas ļoti maiga (es vispār neliku sāli nemaz).
Kādi vēl ir gatavošanas veidi un kādas proporcijas jaievēro var izlasīt tai pašā LA, kā arī to, kā uzglabāt un ko darīt ar sūkalām.

2 komentāri:

  1. Viss, kaut nu man piens nepatīk, bet es arī gribu šādu sieru.

    AtbildētDzēst
  2. Dūņū Rūķīti, kas Tev nepatīk pienā?
    Es šodien atkal pagatavoju sieru - piens 800 g un paniņas 250 g. Rīt būs brokastis.

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...