sestdiena, 2012. gada 12. maijs

Brokastu mafini ar āboliem un riekstiem

Sastāvdaļas: 250 g pilngraudu kviešu milti; 100 g brūnais cukurs; 1 tējkarote sāls; 1 tējkarote kanēlis; 2 tējkarotes cepamais pulveris; 2 olas; 200 g paniņas; 40 g vīnogu kaulinu eļļa; 1 tējkarote vaniļas ekstrakts; 2 burkāni; 1 liels ābols (apm. 300 - 350 g ); 75 g rozīnes; 150 - 200 g lazdu rieksti



Lazdu riekstus agrauzdē uz pannas vai cepeškrāsnī un noņem miziņu, tad riekstus sasmalcina kopā ar āboliem,  burkāniem un izmērcētām rozīnēm (vai dzērvenēm).
Sajauc sausās sastāvdaļas - miltus, cukuru, sāli, kanēli un cepamo pulveri. Atsevišķā traukā sajauc slapjās sastāvdaļas - olas, paniņas, eļļu un vaniļu. Tad samaisa  abu trauku saturu kopā un pievieno sasmalcināto augļu - riekstu maisījumu.
Mīklu liek mafinu formiņās (es silikonu formiņās vēl lieku papīra formiņu un lieku pilnu, pat ar kaudzīti) un liek cepties cepeškrāsnī  200 grādos 20 - 25 minūtes.
Garšīgi gan cepšanas, gan nākošajā un aiznakošajā dienā. Recepte no lapatissiere.livejournal.com ar nelielām izmaiņām - uz pusi samazināts cukura daudzums, bet tāpat mafini ir ļoti saldi un eļļas vietā lietoju paniņas. Recepte ir ļoti laba, garša bagātīga, noteikti cepšu vēl, taču vēl samazināšu cukuru - domāju līdz 70 gramiem, jau pietiekošs saldums  ir no āboliem un rozīnēm.

1 komentārs:

  1. Sveika! Dievinu tevu blogu un piešķiru tev Tell me about yourself award. http://sugarmakeup.blogspot.com/2012/05/tell-me-about-youself-award.html

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...