trešdiena, 2012. gada 2. maijs

Siera un sēkliņu cepumi

Sastāvdaļas: 100 g mīksts sviests; 200 g milti; 60 g krējums; 1 ola; 1 tējkarote sāls; 100 - 150 g rīvēts siers; pa vienai ēdamkarotei sēkliņas - ķirbju, sezama; saulespuķu, linsēklas; 1 tējkarote cepamais pulveris; + vēl sezama sēkliņas  un olas baltums cepumu dekorēšanai


Sviestu sakuļ ar olu, tad pievieno pārējās sastāvdaļas un samīca viendabīgu mīklu. No mīklas veido divas "desiņas" , kuras ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī vismaz uz stundu. Ja laika  ir maz, tad mīklu ievieto saldētavā.  Pēc stundas " desiņu"  griež šķēlītēs, katru noziež ar viegli sakultu olas baltumu, apviļā sēkliņās un liek cepties cepeškrāsnī 180 grādos 10 minūtes no vienas un 10 minūtes no otras puses.
Labi siera cepumi, tikai sēkliņas droši var likt vairāk un skaistāk būtu, ja izveidotu tiešām apaļu desiņu, man sanāca tādas kā maizītes. Garšu jau tas nemaina.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...