svētdiena, 2012. gada 11. novembris

Biskotti ar riekstiem un šokolādes gabaliņiem

Sastāvdaļas: 120 g pilngraudu kviešu milti; 1 ola; 50 g brūnais cukurs; 1 tējkarote vaniļa; 1/2 tējkarote cepamais pulveris; 1 tējkarote kanēlis; 50 g lazdu rieksti; 50 g melnā šokolāde


 

Kārtīgi sakuļ olu ar cukuru (līdz gaišām putām) un vaniļu. Citā traukā samaisa miltus ar kanēli un cepamo pulveri. Tad iemaisa miltu maisījumu pie olas ar cukuru. Samaisa visu kārtīgi. Pievieno sasmalcinātu šokolādi un riekstus. Mīkla būs diezgan bieza.  No mīklas veido divas desiņas, ko izvieto uz cepamā papīra, kas papildus ieziests ar sviestu vai eļļu. Plāti liek cepeškrāsnī un cep 170 grādos 25 - 30 minūtes. Ņem ārā un   padzesē minūtes piecas, tad cepumu "desiņas" liek uz dēlīša un uzmanīgi sagriež ieslīpās sķēlītēs 1 cm - 1,5 cm biezumā. 
Šķēlītes pārliek atpakaļ uz plāts un liek cepeškrāsnī uz 6 minūtēm, tad apgriež uz otru pusi un vēlreiz liek cepeškrāsnī uz 6 minūtēm pacept.  Gatavus cepumus pilnībā atdzesē un pārliek cepumu kārbā.
Recepte no cook-inspire.livejournal.com

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...