piektdiena, 2012. gada 16. novembris

Seleriju biezzupa

Sastāvdaļas:  450 g seleriju kāti; 570 g seleriju sakne; 1 viddējs sīpols; 1,5, l dārzeņu buljons (izmantoju eko buljona kubiņu); 3 lauru lapas; himalaju sāls un malti melnie pipari


 
 
    Seleriju sakni notīra un sagriež gabalos. kātus nomazgā un arī sagriež. Sasmalcina sīpolu. Liek dārzeņus katliņā (tādā, kuram nav plastmasas detaļu, lai var likt cepeškrāsnī), pārlej ar buljonu, pievieno sāli un piparus, lauru lapas un uzvāra. Tad liek cepeškrāsnī 140 grādos uz 3 stundām (katliņu ar visu vāku), var ik pa brīdim apmaisīt. Es gan nemaisīju ne reizi.  Pēc trīs stundām izņem lauru lapas, zupu nedaudz padzesē, sablenderē un uzkarsē, ja neieciešams vēl pasāla un piparo.Pasniedz ar balto bezpiedevu jogurtu.
     Zupu iesaku gatavot iepriekšējā vakarā, nākamajā dienā sablenderēt, uzkarsēt un ēst. Brīdinājums - garšos tikai tiem, kam nav pretenzijas pret seleriju.  No kaloriju viedokļa - ideāli, to vienkārši tur nav.
Recepte no bloga cook-inspire.livejournal.com, kur ir ļoti daudz recepšu, kas man patīk un ir atbilstošas manai izpratnei par veselīgu uzturu. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...