sestdiena, 2013. gada 9. novembris

Svaigēdāju maizītes ar linsēklām

Sastāvdaļas: 200 g linsēklas; 100 g rozīnes; 1 burkāns (apm. 80 g); 1 apelsīna sula (apm. 120 g); pustējkarote kanelis


Ar blenderi vai kafijas dzirnaviņās sasmalcina linsēklas, pievieno rozīnes (vai citus žāvētus augļus), arī sasmalcina. Klāt liek uz smalkās rīves sarīvētu burkānu, kanēli  un pielej apelsīnu sulu. Visu kārtīgi samīca ar rokām, lai mīkla kļūst viendabīga un lipīga.  Ar rokām izlīdzina uz cepamā papīra un liek uz apm. 3 - 4 stundām cepeškrāsnī 40 - 45 grādos ventilācijas režīmā (es cepeškrāsns durtiņas atstāju pavisam nedaudz piepavērtas). Gatavas (izžuvušas) svaigēdāju maizītes sagriež gabaliņos. 


Maizītes var  žāvēt arī  uz radiatora - apklāj ar cepamo papīru un liek virsū maizītes. Šādā veidā es kaltēju ābolus - sagriežu šķēlītēs un lieku uz radiatoriem, diennakts laikā ir gatavi.
Recepte no rawinrussian.com

4 komentāri:

  1. Paldies, jau ilgu laiku taisos šādu vai līdzīgu izmēģināt, bet vēl nav sanācis. Recepte un foto iedvesmo :)

    AtbildētDzēst
  2. Aija, ja godīgi, man likās par daudz linsēklu, nākamreiz taisīšu no vairāku veidu sēkliņām. Šīs ir manas pirmās maizītes.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. O, paldies, ņemšu vērā, man ir vēl kādas 2 receptes, tad nu mēģināšu un ziņošu blogā par rezultātu :)

      Dzēst
    2. Ar lielu interesi gaidīšu.

      Dzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...