otrdiena, 2010. gada 7. septembris

Mans ratatouille

Vajadzēs: 1 kabacis, 1 - 2 bakalažāni, 3 tomāti,  4 -5 burkāni, 1 paprika, 1 čillī pipars, tasīte rīsu, siers, sāls, pipari, 2 lauru lapas, 4 -5 ķiploka daiviņas, zaļumi.

Nomizo un sarīvē burkānus, rīsus aplej ar karstu ūdeni. Baklažānus sagriež ripiņās un apber nedaudz ar sāli, un noliek pastāvēt 10 min. Tad sāli noskalo. Tomātiem noņem mizu un sagriež sķēlītēs. Kabačus sagriež ripiņās, sagriež papriku un smalki sakapā čillī piparu. Čillī piparam pirms tam izņem sēkliņas. Tad cepamajā traukā (tādā, ko var likt cepeškrāsnī, ar vāku) ielej drusciņ eļļu un ieber pusi no rīsiem. Pa virsu kārtām liek burkānus, kabačus, tomātus, atkal rīsus utt., kamēr visi produkti salikti. Uz katras kārtas nedaudz uzber sāli un nedaudz sakapāta čillī. Vietām ieliek ķiploka daiviņu un kādu lauru vai citrona lapu. Var vēl uzbērt baziliku. Liek virsū vāku un cep 200 grādos cepeškrāsnī apm. 45. min. Pēc tam izņem un var uzrīvēt pa virsu sieru un ielikt sautējumu cepeškrāsnī vēl uz 5 minūtēm. Gatavu porciju bagātīgi var parbērt ar zaļumiem - pētersīļiem un/vai dillēm.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...