otrdiena, 2010. gada 14. septembris

Brownies ar kokosa skaidiņām

Vajadzēs: Virskārtai: 3/4 tases kokosa skaidiņas; 3/4 tases sasmalcināti valrieksti un/vai pekanrieksti; 1/4 tases brūnā cukura; pavisam nedaudz sāls; 30 g izkausēts sviests.
Brownies:  150 g izkausēts  sviests; 2/3 tases cukura; vaniļas esence vai 2 karotes vaniļas cukurs; 3 olas; 2/3  tases miltu; 1/3 tases kakao pulvera; pustējkarote sāls; 1 tējkarote cepamā pulvera.

Samaisa bļodā  visas virskārtas sastāvdaļas.
 Atsevišķā traukā samaisa miltus, kakao, cepamo pulveri un sāli. Miksera traukā  samaisīt (ar mikseri) izkausētu sviestu ar cukuru un vaniļu. Pa vienai (katru atsevišķi) rūpīgi iemaisa olas, pēc tam pievieno miltu - kakao maisījumu.  Kārtīgi izmaisa, līdz  mīkla ir  kļūst  viendabīga.
 Cepamo trauku (20*25 cm) ieziež ar sviestu un ieklāj cepamo papīru, kuru vēl arī papildus var ieziest ar sviestu. Mīklu  ielej cepamajā formā, vienmērīgi izlīdzina un uzber pa virsu sagatavoto virskārtu.
Cep 170 grādos aptuveni 30-35 minūtes. Lai virskārta neapdegtu, kūku apklāj ar cepamo papīru.
Izņem no cepeškrāsns un noliek, lai brownies pilnībā atdziest, pēc tam sagriež gabaliņos.
Recepte no chatskaa. livejournal.com
Kūku cepa Eva savā vārda dienā! Izdevās vnk lieliska!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...