svētdiena, 2010. gada 14. novembris

Gatavojam lūpu balzāmu

Nepieciešams: 5 g bišu vasks; 5 g avokado sviests (vai ši sviests) ; 5 g kakao sviests; 3 tējkarotes bāzes eļļa; 2 pilieni burkānu eļļa; 7 pilieni saldo apelsīnu ēteriskā eļļa


 Ūdens peldē liek kausēties bišu vasku, tad sviestus un 2 tējkaroti rīsu kliju eļļu vai jebkuru bāzes eļļu. Kad viss izkusis pievieno 2 pilienus burkānu eļļu un 7 pilienus saldo apelsīnu eļļu.

Samaisa un ar šprici iepilda 5 ml lūpu krāsas tūbiņā. Atlikušajam balzāmam pievieno vēl 1 vai 2 tējkarotes kamēliju eļļu (vai kādu citu eļļu) un iepilda mazā trauciņā.
Apmēram pēc pusstundas lūpu balzāms ir sacietējis un gatavs lietošanai. Ja liekās, ka lūpu balzāms ir pārāk ciets, tad visu vēlreiz var izkausēt un pievienot papildus vēl 1 tējkaroti kādu bāzes eļļu. Ja lūpu balzamu pilda tūbiņā, tad sanak ļoti labi, bet pildot trauciņos, man labak patīk, ka viņš ir mīkstāks, tādēļ droši var vasku ņemt nedaudz mazāk un eļļu nedaudz vairāk.

Receptes var apskatīt bbfactory.lv

2 komentāri:

  1. Sveika!
    Kur Tu iegādājies kakao sviestu? :)

    AtbildētDzēst
  2. Tieši kakao sviestu - neatceros. Bet pamatā iepērkos bbfactory.lv un aroma-zone.com. Iespējams tās nav pašas lētākās vietas, bet ir laba kvalitāte un kosmētiku taisu tikai savai lietošanai - daudz nevajag.

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...