svētdiena, 2010. gada 7. novembris

Ķirbja sacepums ar sieru

800 g ķirbis, olīveļla; garšvielas - rozmarīns, timiāns, muskatrieksts, sāls; saujiņa ķirbju  vai saulespuķu sēkliņas, cietais siers

Ķirbi sagriež palielos gabalos, liek ar eļļu ieziestā cepamajā traukā un pārber ar garšvielām. Liek 200 grādos  cepeškrāsnī uz 40 minūtēm cepties. 7 - 5 minūtes pirms cepšanas beigām izņem no cepeškrāsns un uzber nedaudz ķirbju, saulespuķu vai sezama sēkliņas. Ķirbja cepšanas ilgums atkarīgs no ķirbju šķirnes, gabalu lieluma un garšas īpatnībām.
Gatavu izņem no cepeškrāsns un porcijai uzrīvē cieto sieru vai jebkuru garšīgu sieru, cik vēlas un sirdapziņa atļauj. Var pārliet ar ķirbju sēklu eļļu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...