svētdiena, 2011. gada 30. janvāris

Garšīgs kēkss

Sastāvdaļas: 1.5 krūzīte milti (230 g); 1 nepilna  krūzīte cukurs (150 g), ja grib saldāku cukuru pievieno vairāk; 0.5 krūzīte  sviests (80 g); 0.5 krūzīte skābs krējums (150 g); 3 olas;  vaniļas cukurs , tējkarote cepamais pulveris, daudz žāvēto augļu (250 g), pūdercukurs keksa pārkaisīšanai, rīvēta 1 citrusaugļa  miziņa

Ja nav svaru, tad produktu mērīšanai es izmantoju apm. 200 ml krūzīti.
Sajauc kopā sviestu ar cukuru. Tad pievieno krējumu un olas, vaniļas cukuru - kārtīgi samaisa. Tad ber miltus un cepamo pulveri.  Var gadīties, ka miltus vajag mazāk, jo masai jābūt lejamai, bet ne šķidrai.
Nomazgātus žāvētos augļus (aprikozes es sagriežu) kārtīgi izmērcē siltā ūdenī.   Pirms pievienošanas mīklai rozīnes apviļāju miltos. Pierīvē citrona miziņu.
Cepamo formu iesmērē ar sviestu un apkaisa ar miltiem. Gatavo mīklu lej cepamajā formā un cep 180 grādos apm. stundu - stundu 15 min. Jāuzmana lai neapdeg augša, tāda gadījumā virsu parklaj ar folliju un turpina cept.
Gatavību pārbauda ar kociņu.  Atdzisušu keksu var pārkaisīt ar pūdercukuru un/vai sasmalcinātiem riekstiem. Var pagatavot šokolādes glazūru un pārliet ar to gatavu un atdesētu keksu.
Kaloriju skaits 100 g - 380 kCal.

2 komentāri:

  1. Izskatās un izklausās garšīgi! Daudz sīkumus nezināju par cepšanu, bet pēc manas receptes cepšanas laiks 25 minūtes, noteikti izcepšu pēc šīs receptes un biežāk apmeklēšu šo mājaslapu. Paldies!

    AtbildētDzēst
  2. Jāni, es nezinu, bet man šķiet, ka ar 25 minūtēm būs stipri par maz. Šādā daudzumu noteikti jācep ilgāk, vispār jau varbūt jau var sākt pārbaudīt gatavību pēc apm. 50 minūtēm, ātrāk gan ne. Kāda ir Tava recepte, kur var paskatīties?

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...