sestdiena, 2011. gada 29. janvāris

Biezpiena mafini ar ķiršiem

Sastāvdaļas: 400 g vājpiena biezpiens; 110 g baltais jogurts; 2 olas; 210 g  milti; 1,5 tējkarote cepamais pulveris;  0,5 tējkarote sāls; 90 g cukurs; 20 g vaniļas cukurs;  35 g sviests;  110 g ķirši; mandeļu skaidiņas

Sajauc sviestu kopā ar cukuru un vaniļas cukuru, pievieno pa vienai olas. Kārtīgi samaisa. Pievieno biezpienu. Atsevišķā traukā samaisa kopā miltus 200 g ar cepamo pulveri un sāli. Tad šo miltu maisījumu savieno slapjajām sastāvdaļām. Rūpīgi izmaisa. Tad pievieno ogas - svaigas, saldētas vai žāvētos augļus. Ja liek klāt žāvētos augļus, tos iepriekš izmērcē un apviļā 10 g miltu.
Gatavu mīklu liek mafinu formītēs (es izmantoju divas vienu otrā saliktas papīra formiņas, bet labāk būtu silikona formiņas, jo taukvielu mafiniem maz) un pārkaisa pa virsu ar madeļu skaidiņām vai sasmalcinatiem riekstiem. Cep 180 grādos 35 - 40 minūtes, kamēv virspuse zeltaini brūna.


No šī  daudzuma man sanāca 22 mafini.Kaloriju skaits vienā mafinā 108 kcal.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...