ceturtdiena, 2011. gada 21. jūlijs

Kafijas un šokolādes braunijs

 Sastāvdaļas: 100 g tumšā šokolāde (vismaz 70%); 70 g sviests; 70 g brūnais cukurs; 2 olas; 2 ēdamkarotes (bez kaudzes) šķīstošā kafija; 40 g saldais krējums; 15 - 20 g milti;  nedaudz vaniļas esence


Katliņā lej ūdeni un uzvāra, tad noregulē mazāku karstumu un liek pa virsu šķīvi tā, lai šķīvja dibens nebūtu ūdenī. Liek kausēties šokolādi, tad pievieno sviestu, izmaisa un pieber cukuru. Kad cukurs pakusis liek klāt kafiju un vaniļas esenci. Turpina maisīt. Pielej saldo krējumu un rūpīgi izmaisa.
Tad šķīvi vairs nekarsē un iemaisa klāt viegli sakultas olas un pašās beigās ļoti rūpīgi iemaisa miltus.
Sagatavoto masu lej ar sviestu ieziestā formiņā (produktu daudzums cepamajai formai 15 cm diametrā) un liek cepeškrāsnī 190 grados uz 15 - 25 minūtēm. Jo īsāku brīdi deserts cepsies, jo mīkstāks un slapjāks būs. Ja brauniju plānots sagriezt šķēlītēs, tad noteikti cepšanas laiks būs ilgāks.
Veselīgs un diētisks saldais noteikti nav, bet ir garšīgs, un daudz viņu apēst nevar. Miltus ļoti veiksmīgi varētu aizstāt ar samaltiem riekstiem vai mandelēm - jā ja var, jau pamēgināju. Tikai ar 15 gramiem būs par maz - liku apm. 30 - 40 g nomizotas un blenderī sasmalcinātas mandeles.


Recepte no cetrassezonas.lv


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...