otrdiena, 2011. gada 12. jūlijs

Miežu miltu plācenis ar ogām

Sastāvdaļas: 200 g miežu milti; 50 g kviešu milti; 50 g cukurs; 1 tējkarote cepamais pulveris; 1/2 tējkarote sāls; 50 g kaltētas dzērvenes; 200 g piens; 30 g sviests; 1 ola; 1 cirona miziņa; svaigas ogas


Lielā bļodā samaisa kopā miltus, cukuru, cepamo pulveri un sāli. Izkausē sviestu un sajauc kopā ar pienu un viegli sakultu olu, pierīvē citrona miziņu. Tad sajauc sausās un slapjās sastāvdaļas, pievieno klāt izmērcētus žāvētos augļus un svaigās ogas. Man bija pēdējās zemenes šogad, bet var likt jebko - mellenes, persikus, avenes...
Cepamo trauku ieziež ar sviestu, ielej tajā mīklu un liek cepties cepeškrāsnī  190 grādos  apm. 30 minūtes, līdz plāceņa virsa apcepusies zeltaina.
Ideja no barleyfoods.org

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...