svētdiena, 2011. gada 3. jūlijs

Piena saldējums un zemeņu kokteilis



Sastāvdaļas saldējumam: 780 g piens (3,5%); 50 g sausais piena pulveris; 20 g kartupeļu ciete; 40 g Dansukker vaniļas cukus; 120 g cukurs

Katliņā samaisa cukurus un sauso pienu, klāt pielej  apm. 700 g piena, un maisot uzkarsē. Pārējo pienu sajauc ar cieti un arī lej katliņā. Visu uzkarsē līdz pirmajan burbulim. Tad ņem nost no uguns, izkāš caur sietiņu bļodā.  Bļodu pārliek ar pārtikas plēvi un atdzesē, ir pagatavots parasts piena ķīselis.
Pilnībā atdzisušu liek saldētavā sasalšanai. Ik pēc 25 - 35 min ņem ārā no saldētavas un rūpīgi apmaisa. Jāņem vērā, ka, jo mazāk trekns saldējums, jo biežāk un rūpīgāk jāmaisa.
Es saldējumu maisīju šķiet reizes desmit līdz atstāju  pilnīgai sasalšanai.
Piena saldējums ir liesāks un labāk der kokteiļiem.  Vēl man garšo piena saldējums pie karstas kafijas brīvdienas rītā. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...