pirmdiena, 2012. gada 20. februāris

Auzu, biezpiena cepumi ar stēviju

Sastāvdaļas: 200 g biezpiens; 1 vesela ola + 1 olas baltums; 80 - 90 g auzu pārslas; 1 tējkarote kanēlis; 2 -3 tējkarotes stēvijas pulveris


Sajauc kopā visas sastāvdaļas - iesaku auzu pārslas pievienot pēdējās, jo var gadīties, ka ir diezgan sauss biezpiens un auzu pārslas vajadzēs mazāk. Tātad visu samaisa un  ar karoti liek cepumiņus uz cepamā papīra vai ietaukotas cepamās plāts. Cep cepeškrāsnī 30 - 40 min 180 grādos.

Stēviju pirku iherbā.  (mans atlaižu kods NUX334 , ko varat izmantot pirmajam pirkumam šajā veikalā, tas dos 5$ atlaidi) 
Stēvija ir dabīgs saldinātājs, daudz reižu saldāks par cukuru, nesatur kalorijas un neizmaina cukura llīmeni asinīs. Vairāk informācijas par šo saldinātāju http://www.stevija.lv/  Kā vienīgais mīnuss šim ir tikai salduma pēcgarša (visiem nepatiks), kas ir citāda kā cukuram.

Orģinālā recepte te:


Uzturvērtība ( ar 90g auzu pārslu ) man sanāca  šādi -  100 g -  215 kcal; 16,5 g OB ; 25,3 g OH; 5,1 g T

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...