trešdiena, 2012. gada 25. aprīlis

Auzu pārslu cepumi ar balto šokolādi un dzērvenēm

Sastāvdaļas: 200 - 250 g auzu pārslas; 100 g auzu milti vai sasmalcinātas auzu pārslas; 1 ola; 50 g baltais jogurts; 50 g brūnais cukurs; 100 g sviests; 1 tējkarote vaniļas ekstrakts; 100 g baltā šokolāde; liela sauja kaltētas dzervenes; 1 tējkarote kardamons; 1 tējkarote cepamais pulveris




Mīkstu sviestu saputo ar cukuru, pievieno olu un jogurtu (jogurta vietā mierīgi var likt otru olu), sakuļ, pievieno vaniļu. Tad klat liek sausās sastāvdaļas - auzu pārslas, miltus, kardamonu un cepamo pulveri. Visu sajauc. Beigās pievieno sasmalcinātu šokolādi un dzērvenes. Samaisa un ar karoti liek cepumu piciņas uz cemapā papīra. Man gan patīk šādus cepumus  taisīt ar rokām - ar gumijas cimdiem, tiem nelīp mīkla tik ļoti klāt. Tātad veido bumbiņas, nedaudz pieplacina un liek cepties 180 grādos 12 - 15 minūtes.
Šie auzu, tad vēl šie siera cepumi ar auzu miltiem un vēl divu veidu cepumi - vieni ar šokolādes gabaliņiem un riekstiem un vēl viena veida siera cepumi ar sēkliņām bija cienasts kolēgiem, tikai mistiskā kārtā foto no pārējiem cepumiem pazudušas:(

2 komentāri:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...