otrdiena, 2011. gada 14. jūnijs

Pildīta paprika ar rīsiem, dārzeņiem un sieru

Sastāvdaļas: 3  paprikas; pustasīte rīsi; 2 burkāni; 2 mazi kabacīši;  125 g  mocarellas siers; sāls; pipari; 1 tējk. melno sinepju sēklu; eļļa dārzeņu apcepšanai


Paprikas nomazgā un  nogriež paprikai augšpusīti un iztīra sēkliņas. Kātiņu neizrauj. Papriku aplej ar karstu ūdeni un patur tajā, kamēr sagatavo pildījumu. 
Uzvāra rīsus.  Nomizo un sarīvē burkānus, sagriež gabaliņos kabačus. Sakarsētā eļļā sākumā apcep sinepju sēkliņas, tad liek dārzeņus un pievieno sāli, piparus un citas garšvielas.  Kad dārzeņi apcepušies, pieber izvārītos rīsus,  gabaliņos sagrieztu  mocarellas sieru. Visu labi sajauc.
Cepamajā traukā vai katliņā (ko var likt cepeškrāsnī) izkārto paprikas un piepilda ar sagatavoto maisījumu.   Uzliek katrai paprikai vāciņu.  Ja pildījums paliek pāri, to arī var salikt cepamajā traukā tāpat apkārt pipariem. Cep 200 grādu karstā cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes.  

1 komentārs:

  1. Izskatās laba recepte. Man viens bērns ir veģetārietis. Vai neprasās kādas papildus garšvielas pie mocarellas? Es ar mocarellu taisu picas, tur izmantoju garšvielu maisījumu picai.

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...