svētdiena, 2012. gada 29. aprīlis

Cepumi ar riekstiem un šokolādi

Sastāvdaļas: 100 g mīksts sviests; 60 g cukurniedru cukurs; 60 g cukurs; 1 tējkarote vaniļas ekstrakts; 1 ola; 225 g milti (man šoreiz 100 g Graudaspēks šokolādes maizes maisījums + 125 g Graudaspēks smalkie kviešu milti); 1/2 tējkarote soda; 1/2 tējkarote cepamais pulveris; 1/2 tējkarote sāls; 100 g melnā šokolāde; 80 g lazdu rieksti




 Sviestu sakuļ ar cukuru.  Tad pievieno olu un vaniļu, atkal sakuļ. Atsevišķā traukā samaisa miltus ar sodu, cepamo pulveri un sāli, visu samaisa kopā. Beigās pievieno šokolādes gabaliņus un lazdu riekstus (iepriekš nedaudz apgrauzdē, noņem miziņu un sagriež uz pusēm). No mīklas veido bumbiņas, liek uz cepamās plāts (izklāts ar cepamo papīru), liek cepties 190 grādos 8 - 10 minūtes.
Ideāli cepumi visiem gadījumiem, ātri un viegli  gatavojami un iznākums vienmēr būs lielisks.




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...