trešdiena, 2013. gada 23. janvāris

Ķirbju un lēcu biezzupa

Sastāvdaļas: 500 g ķirbis; 4 seleriju kāti; 1 sīpols; 3 - 5 ķiploka daiviņas; 125 g sarkanās vai dzeltenās lēcas;  apm. 100 - 200 g kokosriekstu piens; nedaudz kokoseļļa; malti melnie pipari; sāls; rozmarīns; zaļumi un apceptas ķirbju sēkliņas pasniegšanai


       Nelielā daudzumā olīveļļas katliņā apcep rozmarīnu un sasmalcinātu ķiploku, tad pievieno gabaliņos (ne pārāk lielos) sagrieztu ķirbi, maisot pacep.  Tad pievieno sagrieztu seleriju kātus un sīpolu, turpina  pacept vēl dažas minūtes. Dārzeņiem lej klāt verdošu ūdeni vai buljonu (aptv.1 litru) un pieber lēcas. Pieliek sāli un piparus. Vāra zupu apmēram minūtes 15, kamēr dārzeņi un lēcas gatavas. Tad sablendē, pielej kokosriekstu pienu, vēl garšvielas pēc vajadzības un maisot uzvāra. Pasniedz zupu ar svaigiem zaļumiem, ja  tādi ir. Ja nav - tad kā es, ar sēkliņām vai riekstiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...