piektdiena, 2013. gada 25. janvāris

Biezpiena sacepums ar klijām un stēviju

Sastāvdaļas: 700 g vājpiena biezpiens; 2 olas; 100 g baltais jogurts (turku O% tauku); 2 ēdamkarotes auzu klijas; stēvija (vai cukurs); vaniļa; mandeļu skaidiņas, nedaudz sviests formiņas ieziešanai


      Kārtējais mans biezpiena sacepums, cepu tos bieži un vienmēr  domāju, kā pagatavot, lai ir vēl liesāk un veselīgāk, un tai pat laikā garša būtu laba.  Tātad šoreiz - samaisu ar mikseri visas sastāvdaļas (lai būtu gaisīgāk, var sakult atsevišķi olu baltumus, ko uzmanīgi iemaisa klāt pašās beigās) un leju mīklu ar sviestu ieziestā cepamajā formā.  Cep cepeškrāsnī 175 grādos apm. stundu, 20 minūtes pirms cepšanas beigām virspusi var pārkaisīt ar mandeļu skaidiņām.  Ēd bez sirsdapziņas pārmetumiem  un draudiem formām.
 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...