svētdiena, 2014. gada 14. septembris

Valriekstu un dateļu cepumi

Sastāvdaļas: 200 g valrieksti; 100 g dateles;100 g tumšā šokolāde (70%);  šķipsniņa sāls; pustējkarote soda; 1 ēdamkarote linsēklas vai chia sēkliņas; 1 tējkarote vaniļas ekstrakts



Linsēklas samaļ un aplej ar 3 ēdamkarotēm ūdens un noliek uz 15 min, lai sabriest. Šis linsēklu vai chia sēkliņu maisījums ar ūdeni arī saturēs kopā cepumus, tradicionālās olas vietā.  Tikmēr blenderī liek riekstus un dateles un škipsnu sāls. Visu kārtīgi sablenderē. Pievieno vaniļu, linsēklu "putriņu" un sodu un atkal sablenderē. Tad miklu pārliek bļodā, pievieno šokolādes čipšus vai sasmalcinātu šokolādi un ar rokām veido cepumus. Cep 180 grādos apm. 10 - 12 minūtes, pēc tam vēl padzesē cepumus uz tās pašas plāts vēl kādas 10 minūtes.  Cepumus var uzglabāt ledusskapī noslegtā traukā vismaz nedēļu.
Recepte no detoxinista.com

2 komentāri:

  1. Sveika! Vai varu palūgt Tavu e-pasta adresi vai kādu citu veidu, kā sazināties? Paldies :)

    AtbildētDzēst
  2. Vari droši man rakstīt uz lainux25@inbox.lv

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...