pirmdiena, 2014. gada 1. septembris

Biezpiena - magoņu kēkss

Sastāvdaļas: 100 g sviests; 150 g cukurs; 200 g biezpiens; 70 g skābais krējums; 2 olas; 1 tējkarote vaniļas ekstrakts; 100 g magoņu sēkliņas; 200 g kviešu milti; 1 tējkarote cepamais pulveris; 100 g pūdercukurs;  1 ēdamkarote citrona sula; 1 ēdamkarote verdošs ūdens




Magones sasmalcina blenderī vai kafijas dzirnaviņās. Arī biezpienu sastrādā kopā ar krējumu vai jogurtu viendabīgā masā.  Cukuru sakuļ ar sviestu (istabas temp., vispār visi produkti istabas temperatūrā), kamēr tas kļūst gaišāks - kuļ apmēram 5 - 8 minūtes. Pievieno biezpiena masu un pa vienai olas, arī vaniļu. Citā traukā samaisa magones ar miltiem un cepamo pulveri. Tad visu samaisa kopā un lej ar cepamo papīru izklātā kēksa veidnē. Cep 175 grādos 45 - 50 minūtes. Kēksu atdzesē, lai pārlietu ar glazūru. Pūdercukuru samaisa ar verdošu ūdeni un iemaisa citrona sulu, ja nepieciešams var nedaudz pakarsēt. Pagaida kamēr glazūra sāk biezēt un tad ar karoti, lēnām lej pāri kēksam.  Griež tad, kad glazūra ir pilnībā sacietējusi.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...