pirmdiena, 2010. gada 23. augusts

Krājumi ziemai - kabaču ikri

Ja ir daudz kabacīšu var sagatavot ikrus:
1- 2 lieli kabači; 3 - 4 sīpoli; 4 burkāni, pusķiploks; 200 - 300 g tomātu pasta; sāls; melnie pipari; 4 lauru lapas; 100 ml eļļa
Eļļā apcep smalki sagrieztus sīpolus, kamēr zeltaini, tad pievieno uz rupjās rīves sarīvētus burkānus. Visu kārtīgi apcep. Tad pievieno nomizotu un sarīvētu kabaci. Ja kabacim ir sēklas, tās izņem. Visu maisot cep apmeram pusstundu. Pēc tam pievieno garšvielas - lauru lapas, sāli , piparus un tomātu pastu . Katlam uzliek vāku un sautē vēl apmēram 15 minūtes.  Sasmalcinātus ar spiedi ķiplokus pievieno 3 minūtes pirms ikru pagatavošanas beigām. Karstu masu pilda iepriekš izkarsētās burkās. Ja kabacīšu ikrus plānots glabāt ilgāk ka vienu mēnesi, burkas obligāti japasterizē 20 minūtes.
Receptīte no žurnāla Ieva.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...