otrdiena, 2010. gada 24. augusts

Pekanriekstu pīrāgs

Pamatnei - smilšu mīkla, ko taisa no 100g sviesta un 120 g  miltu, beigās pielejot pāris karotes saldā krējuma un samīcot visu kopā. Liek pīrāga formā un izspaida, veidojot mīklas pamatni. Cep 10 min 180 grādos. Lai kūkas pamatne būtu vienāda, pa virsu liek cepamo papīru un uzber zirņus vai putraimus.


Salauza rupjos gabalos 150g pekanriekstu un  kādas 10 min apgrauzdē krāsnī, kamēr tie kļūst t zeltaini un sāk smaržot. Cepot ik pa brīdim apmaisa, lai nepiedeg. Kamēr rieksti cepas, sakuļ 3 lielas olas ar nedaudz cukuru (cukuru gan labāk nevajadzētu likt nemaz, jo kūka sanāk ļoti ļoti salda) un tējkaroti vaniļas cukuru ( var aizvietot ar rumu, amaretto utml.), 200 ml kļavu sīrupa. Var izmantot arī dažādus tumšos vai gaišos cukura un augļu sīrupus.  Izkausē kādus 50 g sviesta un arī piemaisa klāt. Pildījumu lej uz atdzesētas kūkas pamatnes un liek krāsnī uz 180 grādiem kādas 25-30 minūtes.  Pīrāga pildījumam vajadzētu būt pamīkstam, ja paspiež ar kociņu . Atdziestot viņš vēl sabiezēs.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...