sestdiena, 2012. gada 15. septembris

Auzu cepumi ar dzērvenēm un šokolādi

Sastāvdaļas: 120 g mīksts sviests; 80 g brūnais cukurs; 20 g Dansukker vaniļas cukurs; 1 ola; šķipsnina sāls; 1/2 tējkarote cepamis pulveris; 1/2 tējkarote kanēlis; 100 g ātri vārāmās auzu pārslas; 130 g auzu milti; 50 g šokolāde (orgināli baltā, man melnā); 70 g kaltētas dzērvenes (vai rozīnes)



Mīkstu sviestu ar mikseri sakuļ ar cukuru, pievieno olu, atkal sakuļ.   Pievieno sāli, cepamo pulveri, kanēli un vēlreiz sakuļ.  Tad iemaisa auu pārslas, sasmalcinātu šokolādi un nomazgātus žāvētos augļus. Pēdējos pievieno multus un rūpīgi izmaisa ar rokām - ar karoti nevarēs, jo mīkla ir ļoti bieza. Vislabāk to darīt ar virtuves gumijas cimdiem, mīkla pie tiem nelīp klāt.  Tad no mīklas veido bumbiņas, no šī daudzuma būs apmēram 12 - 18 cepumi. Mīklas bumbiņas atstatus vienu no otras liek uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Man sanāca divas plātis ar 8 cepumiem uz katras.  Liek cepties 180 grādos 15 minūtes.

Recepte no bloga ginger-blonde.livejournal.com un cepumiņi saucās ala Starbucks. Uzķēros uz tā, bet cepumi tiešām ir ļoti garšīgi, to atzina pat meita, kurai auzu cepumi negaršo. Ja ēdāji ir vairāk kā divi, iesacu cept vismaz pusotru porciju.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...