trešdiena, 2011. gada 31. augusts

Kefīra ābolmaize

Sastāvdaļas: 250 g kefīrs; 1 tējkarote soda; 100 g cukurs; 300 g milti; apm. 700 g āboli; 3 olas; 150 g skābs krējums; 30 -40  brūnais cukurs; 1 - 2 tējk. kanēlis; nedaudz sviests


Kefīrā iemaisa sodu un cukuru, pievieno olas un iemaisa miltus. Ābolus nomizo, izgriež serdes un sagriež šķēlītēs. Mīklu lej (pavisam lejama mīkla nav, bet nav arī galīgi cieta) iesviestotā cepamajā traukā, pa virsu cieši kārto ābolu daiviņas. Jāņem vērā, ka cepoties  mīkla palielināsies apjomā!
Liek cepties cepeškrāsnī  200 grādos 30 min, tad pārlej ar krējuma, brūnā cukura un  kanēļa maisījumu un pacep vēl 10 minūtes, cepeškrāsnī var izslēgt pavisam vai samazināt karstumu.
Citā variantā ābolus jau var piejaukt klāt mīklai. Katrā ziņā šī ir vienkāršākā ābolmaize, ja vien neizmanto jau gatavu mīklu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...