sestdiena, 2010. gada 25. septembris

Eļļas - aktuāli septembrī

Eļļu maisījums ķermenim, īpaši problēmzonām.
Gatavo no bāzes eļļas un ēteriskajām eļļām.
1. variants - bāzes eļļa un rožu gerānijas; citronzāles, cipreses, kanēļa, ingvera, rozmarīna, bērza, kadiķa, melno piparu, kadiķa ēteriskās eļļas zināmas proporcijās. Smaržai klāt citronu vai apelsīnu eļļa. Ideālaja variantā visas eļļas, bet var arī pēc iespējām un gaumes.
2. variants - bāzes eļļa un klāt apelsīns, laims, greipfrūts, kanēlis.
3. variants - 50 ml jojobas eļļa, 50 ml kviešu dīgstu eļļa un apelsīna (vai greifrūta) un cipreses ēteriskās eļļas.

Skrubis - brūnais cukurs ar mandeļu vai sezama eļļu. Klāt kāds piliens citronzāles vai apelsīnu ēteriskā eļļa.

Ideālais mājās pagatavojamais skrubis no kafijas biezumiem - 50 g maltas kafijas apliet ar verdošu ūdeni tā, lai veidojas bieza putra, uzlikt vāku un atstāt uz 15 minūtēm. Tad pievienot 1 ēdamkaroti olīvu eļļu vai mandeļu eļļu (vai arī kāda cita bāzes eļļu) un 8 - 10 pilienus rozmarīna, kadiķa un bergamotes ēteriskās eļļas un rūpīgi samaisīt. Izveidojušos masu uzklāt uz ķermeņa un masēt ar birstīti vai cimdiņu 10 - 15 minūtes.
Sāls skrubis - 2 ēdamkarotes rupjā sāls , 2 ēdamkarotes bāzes eļļas, 2 pilieni kadiķa ēteriskās eļļas un 2 pilieni ingvera ēteriskās eļļas. Samaisa visas sastavdaļas, lieto kā skrubi un atstāj uz ādas 5 lidz 10 minūtes. Palidz izvadīt uzkrājušos škidrumu ķermenī.

Ietīšanās mālos - zilie vai melnie māli izmaisīti ar siltu ūdeni, 3 pilieni apelsīnu (vai greifruta) ēteriskā eļļa, 2 pilieni kanēļa ēteriska eļļa. Var vēl pievienot ingvera ēe vai kādu pilienu piparu eļļu. Mālu un eļļu maisījumu klāj uz problēmzonām un ietin plēvē. Vislabāk ir sasegties un siltumā turēt mālu masku apmēram stundu.

Matiem - šī sviests. Patur rokās, līdz sviests nedaudz pakūst un iesmērē matos. Pēc pusstundas vai stundas matus izmazgā. Vēl viena ideāla matu maska - olas dzeltenums un olīveļļa un rīcineļļa vienādās proporcijās . Iesmērē matos uz stundu. Vēl uzlabotā variantā šai pašai maskai var pievienot medu un konjaku. Matu masku tur matos 20 minūtes līdz vienai stundai. Pēc matu maskām kondicionieri nelieto.

2 komentāri:

  1. Noteikti raksti vairāk par kosmētiku, īpaši dabisko. Man ļoti patīk:)

    AtbildētDzēst
  2. Iveta, paldies. Man jau arī patīk, centīšos vairāk, jo ir jau šis tas padomā. Par sportu arī būs.

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...