pirmdiena, 2012. gada 17. septembris

Dažādu ogu un augļu pīrāgs

Sastāvdaļas:  pamatnei  - 300 g pilngraudu kviešu milti; 120 g sviests; 100 g brūnais cukurs; 1 ola; 2 ēdamkarotes piens; vaniļa (vai puscitrona miziņa); šķipsniņa jūras sāls; pildījums - 300 g vājpiena biezpiens ( man šoreiz 200 g filadelfijas siers un 100 g vājpiena biezpiens); 1 ola; 20 g cukurs; ogas un augļi(man šoreiz apm. 250 g mellenes;  250 g avenes un 2 nektarīni); drupatas - 60 g pilngraugu milti; 30 g brūnais cukurs; 30 g sviests


      Miltus samaisa ar cukuru un sāli, pievieno olu un pienu. Ar nazi iekapā sviestu un samīca viendabīgu mīklu. Tālāk receptē teikts, ka mīklu izrullē , es reti tā daru, bet gan ar rokām iespaidu mīklu formā (28 cm diametrā) tā, lai uz augšu veidojas maliņas. Sadursta ar dakšiņu un liek cepeškrāsnī 180 grādos uz 10 minūtēm. Pagatavo pildījumu - sakuļ olu ar biezpienu (vai krēmsieru), pieliek karoti cukura. Biezpiena masu liek uz padzisušas pamatnes un pa virsu bagātīgi liek ogas un augļus. No miltiem, cukura un sviesta pagatavo drupatas, tās pārber pa virsu. Drupatām pusi miltu varētu aizstāt ar sasmalcinātiem riekstiem. Cep 180 grādos 35 minūtes.
 Receptes ideja  no tā paša bloga, kur iepriekš ceptie auzu cepumi ginger-blonde.livejournal.com.

2 komentāri:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...