pirmdiena, 2011. gada 20. jūnijs

Biezpiena auzu cepumi

Sastāvdaļas: 250 g vājpiena biezpiens; 200 g auzu milti vai  samaltas auzu pārslas;  2 ēdamkarotes Dansukker vaniļas cukurs;  1 tējk cepamais pulveris; 1 banāns (150 g); 150 g  zemenes;  70 g rozīnes; 50 g baltais jogurts bez piedevām


Izmērcē rozīnes. Sagriež mazos gabaliņos zemenes. Samaisa banānu ar biezpienu un jogurtu. Pievieno klāt samaltās auzu pārslas, kas samaisītas ar cukuru un cepamo pulveri. Pašās beigās iemaisa rozīnes un zemenes.  Ieliek sagatavoto mīklu ledusskapī uz stundu.  Tad veido bumbiņas, ko liek uz cepamā papīra un nedaudz saplacina.  Cep cepumus 175 grādos 20 - 25 minūtes.
Sanāca ļoti garšīgs našķis, kaut kas pa vidu starp cepumiem, biezpiena plācenīšiem vai biezpiena sacepumu, bez papildus taukvielām un baltajiem miltiem. Īstenībā cukuru var nelikt nemaz, bet drusku baidījos, vai būs salds tikai no rozīnem un banāna.
Ja cep cepumus ar cukuru tad 100 g ir 250 kCal. Un  zemeņu laiks beidzot ir sācies!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...