svētdiena, 2011. gada 23. janvāris

Dārzeņu siera pīrāgs

Sastāvdaļas mīklai: 50 g sviests; 1 ola; 70 g rudzu milti; 130 g kviešu milti; 4 ēdamkarotes auksts ūdens; pustējkarote sāls
Pildījums: 1 vistas fileja (220 g); puķkāposts 45og;   2 burkāni (230 g); 70 g sviesta pupiņas (saldētas); 100 g kabacis; sāls; citronpipari; kaltēts baziliks, rozmarīns, timiāns
Pārliešanai: 200 g siers; 2 olas;  100 g saldais krējums; 100 g skābais krējums; 1 tējkarote  rīvēts muskatrieksts



     Sviestu samīca ar dakšiņu kopā ar olu, pielej ūdeni, tad pieber miltus, pievieno sāli. Izmaisa,  ātri samīca mīklu un izveido mīklas bumbu, ietin pārtikas plēvē un ievieto ledusskapī uz pusstundu.
    Pa to laiku gatavo pīrāga pildījumu.   Vistas fileju liek vārīties, pieber sāli un piparus. Vāra 20 minūtes, tad atdzesē un  sagriež gabaliņos.
Burkānus sarīvē, kabačus sagriež plānās ripiņās, puķkāpostu sadala rozītēs.   Puķkāpostu pavāra minūtes piecas. Burkānus un kabačus apcep uz pannnas nelielā eļļas daudzumā, tad pievieno  puķkāpostu un noblanšētās  saldētās pupiņas. Cepot pievieno sāli u.c. garšvielas. Beigās pievieno  vistas filejas gabaliņus.
Sakuļ olas, pielej  saldo un skābo krejumu, pieber muskatriekstu. Visu kārtīgi samaisa. Sarīvē sieru.
      Mīklu izklāj cepamajā  formā. Es izmantoju 26 cm diametra un 3 cm augstuma formu. Mīkla jaizspaida tā, lai būtu arī maliņas līdz augšai. Tad liek pildījumu, vienmērīgi uzber sieru un pārlej pāri olu krējuma maisījumu. Pīrāga vīrspusi var pārkaisīt  ar sezama sēkliņām. 
Cep 180 grādos 35 minūtes. Ja virspuse sāk degt, tad pārklaj ar folliju. 
Ar pildījumu var variēt - likt klāt sēnes, ķirbi, gatavot ar tunci vai bekonu utt.  Pīrāgs ir ļoti garšīgs!
Receptes ideja no www.say7.info/

2 komentāri:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...