otrdiena, 2011. gada 25. janvāris

Šokolādes cepumi ar pūdercukuru

Sastavdaļas: 100 g šokolāde; 100 g cukurs; 2 olas ; 20 g sviests; 250 g milti; pūdercukurs

Ūdens peldē izkausē šokolādi un sviestu. Olas sakuļ ar cukuru. Siltu šokolādes masu pievieno olām. Lēnām, bet rūpīgi izmaisa, tad pakāpeniski maisot pieber miltus. receptē bija minēti 200 g milti, man vajadzēja vairāk. Gatavu mīklu ņem ar karotīti  un liek uz šķīvīša , kur uzbērts pūdercukurs. Man ērtāk bija ņemt ar gumijas cimdiem izveidot bumbiņu, apviļāt pūdercukurā un likt uz cepamās plāts, kas apklāta ar cepamo papīru. Jāņem vērā, ka tā ir diezgan ķēpīga padarīšana, jo mīklā ir ļoti maz taukvielu. Cepumu bumbiņu pirm likšanas cepeškrāsnī nedaudz saplacina.
Cep cepeškrāsnī 15  minūtes 180 grādos. Ļoti garšīgi, viegli pagatavojami, ar maz sastāvdaļām (kuras vienmēr ir mājās) cepumiņi. Un izskatās ļoti skaisti!
Kaloriju skaits 100 g - 434 kCal, vienā cepumā - 64.


Recepte no chadeyka.livejournal.com

2 komentāri:

  1. Tiko uzcepu! Mmmm.., ļoti garšīgi. Mīkla sanāca ļoti bieza, cepumus varēju mīcīt kā plastalīnu, nekas nelipa pie rokām. Man pietika pacept tikai 10 min 180°.
    Paldies! :)

    AtbildētDzēst
  2. Lūdzu:) Jauki, ka labi izdevās. Lai garšo!

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...