pirmdiena, 2011. gada 14. februāris

Makaroni ar baklažāniem un tomātiem

Sasstavdaļas: 200 g pilngraudu makaroni; 2 baklažāni, 400 g (1 bundža) tomāti savā sulā; 2 ķiploka daiviņas; 100 ml saldais krējums; sāls; pipari; cironpipari; baziliks; eļļa cepšana apm. 15 g

Makaronus liek vārīties verdošā sālsūdenī un vāra gatavus. Baklažānus sagriež nelielos kubiciņos un liek cepties uz sakarsētas pannas eļļā. Ķiploku sasmalcina vai izspiež cau ķiploku spiedi un liek pie baklažāniem, pieber sāli, piparus. Apmaisot cep apmēram piecas minūtes līdz baklažāni paliek zeltaini brūni. Tad pievieno sagrieztus tomātus un pielej apmēram pusi vai visu tomātu sulu. Turpina cept, pielej pāris karotes ūdens, kurā vārās makaroni un pasautē.  Sagriež baziliku (izmantoju saldēto) un pieber dārzeņiem, pielej saldo krējumu un turpina sautēt pāris minūtes. Pusi no mērces nolej citā traukā un sablenderē un pēc tam ielej atpakaļ pannā, izmaisa un uzkarsē.


Gatavus makaronus liek šķīvī, uzlej mērci, samaisa un pārkaisa ar rīvētu sieru.  Garšīgi! Japiebilst, ka mērce  gan ir ļoti dīvainā krāsā, kas radās no violetā bazilikam baklažānu un tomātu kombinācijas.
Jūlijas Visockas recepte no edimdoma.ru ar nelielām korekcijam.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...