pirmdiena, 2011. gada 23. maijs

Filadelfijas siera kūka ar ogām

Sastāvdaļas: biskvītam - 125 g pilngraudu milti; 125 auzu pārslas; 135 g sviests; 4 ēdamkarotes piens; 70 g brūnais cukurs;
siera masai - 600 g Filadelfijas siers (vai Kāruma baltais krēmsiers); 3 olas; 140 g skābais krējums; 20 g Dansukker cukurs ar vaniļu; 180 g cukurs; 2 ēdamkarotes citrona sula; 100 - 150 g ogas;
virskārtai - 150 g ogas; puse citrona sula; 25 g Dansukker želejcukurs


Sagatavo biskvītu līdzīgi kā digestive cepumus. Mīklu ieliek ledusskapī vismaz uz 15 minūtēm. Pēc tam ieklāj tortes cepamajā formā (ar noņemamām malām) un vienmērīgi izlīdzina veidojot arī uz augšu tortes maliņas. Biskvītu liek cepties 175 grādos cepeškrāsnī uz apm. 10 minūtēm.
Tikmēr gatavo siera masu - sakuļ ar mikseri sieru ar cukuru un vaniļas cukuru (vai vaniļas esenci), pa vienai pievieno olas, tad skābo krējumu un citrona sulu. Visu sakuļ viendabīgā masā, ogas iemaisa ar karoti pašās beigās.
    Siera masu lej uz atdzesēta biskvīta, izlīdzina vienmērīgi un liek cepeškrāsnī uz 160 - 170 grādiem 70 minūtes cepties. Kad kūka gatava, to vēl patur vismaz 30 min cepeškrāsnī, tad atdzesē tāpat. Tikai pilnīgi atdzisušai kukai ņem nost formas sānus.
     Sagatavo ogas  dekorēšanai - ogas sagriež gabaliņos, piespiež puscitrona sulu un pievieno želejcukuru. Uzkarsē līdz cukurs izkūst. Tad, kad gan kūka, gan ogu mērce ir atdzisusi un jau sāk sabiezēt, ogas kārto uz kūkas un pa virsu pārlej mērcīti. Liek ledusskapī uz dažām stundam.
     Parasti siera kūkai ka biskvītu izmanto cepumus, ko vēl papildus sajauc ar sviestu. Es, kā kaloriju skaitītājs, meklēju veselīgāku variantu. Šis biskvīts ir nedaudz paciets, bet tā - ļoti labs. Lai biskvīts būtu mīkstāks, sviestu var likt vairāk.  Vispār, viena no pēdēja laika favorītām kūkām.
Idejas siera kūkai var smelties 101cheezcakerecipes.com un joyofbaking.com

4 komentāri:

  1. Paldies par komentāru. Man arī ļoti garsoja, nevaru saņemties uzcept vēlreiz.

    AtbildētDzēst
  2. Īsti nav skaidrs, kas domāts ar slapja. Ir siera kūka kā siera kūka, sausa arī noteikti nav.

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...