svētdiena, 2011. gada 17. aprīlis

Veselīgie cepumi - Digestive

Sastāvdaļas: 100 g pilngraudu kviešu milti; 100 g auzu pārslas vai auzu milti; 60 g rozīnes; 50 g brūnais cukurs; 100 - 120 g sviests; 1 tējkarote cepamais pulveris; 3 ēdamkarotes piens; šķipsniņa sāls

Ar blenderi vai virtuves kombainu sasmalcina auzu pārslas. Ja lieto auzu miltus, tad, protams, neko nesmalcina, bet man tomēr labāk patīk izmantot sasmalcinātas auzu pārslas, lai var nedaudz just struktūru.
Nosver miltus, pievieno cukuru, sāli un cepamo pulveri, samaisa. Tad ierīvē aukstu sviestu un mīklu saberž  drupačās. Pievieno izmērcētas rozīnes un pienu. Ātri samīca mīklu, izveido bumbu, ietin pārtikas plēvē un ievieto ledusskapī uz 15 minūtēm.
Tad izrullē  un veido cepumus kā parasti.
Cep 180 grādos 15 minūtes. Kcal skaits 100 g gatavu cepumu - 390 kCal.
 Bet, tā kā šoreiz taupīju kalorijas un sviestu, tad mīklu izrullēju uz cepamā papīra un ieklāju uz plāts. Gatavu sagriezu ar picas nazi škēlītēs.  Bet tomēr, ja sviestu pievieno mazāk, kā receptē, tad cepumi būs drupačaināki un ne tik skaisti, jo reāli sviests te ir vienīgā saistviela. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...