ceturtdiena, 2011. gada 5. maijs

Auzu - ābolu musli batoniņi

Sastāvdaļas: 200 g auzu pārslas; 170 g ābolu biezenis; 220 g  žāvētie augļi (rozīnes; aprikozes; dzērvenes); 100 g lazdu  vai citi rieksti; 30 g saulespuķu sēkliņas; 2 tējkarotes kanēlis; 3 - 5 karotes ūdens vai sula; 1 ēdamkarote medus vai kļavu sīrups; 60 g melnā šokolāde (vismaz 70%)


     Samaisa auzu pārslas, sasmalcinātus riekstus, sēkliņas, nomazgātus žāvētos augļus - var iepriekš nedaudz izmērcēt (aprikozes sagriež gabaliņos), sasmalcinātu šokolādi un kanēli. Pievieno medu/kļavu sīrupu un ābolu biezeni. Ideāli, ja ābolu biezenis ir pašu gatavots ar minimālu cukura daudzumu, es izmantoju gan veikala, gan mājās gatavoto. Pielej nedaudz ūdeni vai sulu, tā lai masa nav sausa, bet tā nedrīkst būt arī šķidra.
     Cepamajā formā ieklāj cepamo papīru vai ieziež formu ar sviestu vai kokoseļļeu vegānu variantā un pārliek maisījumu, augšpusi izlīdzina un  pieblīvē ar kādu trauku, piem. tasīti. Cep 180 grādos 30 minūtes. Ļauj pilnībā atdzist un tad sagriež ar asu nazi gabaliņos.
     Batoniņi ir ideāls variants steidzīgajiem brokastīs pirms skolas un enerģijas atjaunošanai pēc sporta. Garšo ļoti līdzīgi veikala musli batoniņiem un auzu cepumiem, tikai ir krietni veselīgāk, jo nav sviesta un papildus pievienots cukurs.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...