otrdiena, 2011. gada 17. maijs

Pildīti cukinī ar dārzeņiem un sieru

Sastāvdaļas; 2  cukīni; 2 burkāni; 1 parika;  1 čillī pipars; apm. 200 - 300 g kūstošs siers; 1 tomāts; sāls; baziliks u.c. garšvielas; olīveļļa cepšanai


    Cukīni  (izvēlās pēc iespējas taisnākus) uzmanīgi pārgriež uz pusēm un ar karoti izgrebj  iekšiņas.  Pannā olīveļļā apcep sarīvētus burkānus, sagrieztu papriku, cukinī mīkstumus un sasmalcinātu čillī.  Te var sacept klāt arī sīpolu un ķiploku. Pievieno garšvielas.  Cukīnī kārto cepamajā traukā un "izgrebtajās laiviņās"  sapilda apceptos dārzeņus.  Visu cep cepeškrāsnī apmēram 15 - 20 minūtes, tad ņem ārā, uzliek pa virsu plāni sagrieztu tomātu škēli, var uzbērt pētersīļus un tad liek  sieru - sarīvētu vai šķēlītēs. Uz divām "laiviņām" liku  mocarellu un uz otrām divām parasto krievijas sieru. Bet derēs jebkuršs labi kūstošs siers.  Tad atkal ievieto cepeškrāsnī uz kādām 5 minūtēm, līdz izkūst siers.    Dārzeņi ļoti labi sader ar rīsiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...