sestdiena, 2011. gada 24. decembris

Riekstu un sēkliņu biscotti

Sastāvdaļas: 2 tases riekstu un sēkliņu maisījums (man - valrieksti, lazdu rieksti, magoņu sēkliņas; saulespuķu sēkliņas, ķirbju sēkliņas, mandeļu skaidiņas); 1,5 tases pilngraudu un parasto balto kviešu miltu maisījums; 0,5 tējkarote sāls; 1 tējkarote cepamais pulveris; 3 mazas olas; 150 g medus (vai brūnais cukurs); pavisam nedaudz sviests un nedaudz laba eļļa (man vīnogu kauliņu eļļa)



Lazdu riekstus  apgrauzdē uz pannas un noņem miziņu, gan lazdu gan valriekstus nedaudz sasmalcina. Vienā traukā samaisa miltus, riekstus un sēkliņas, sāli un cepamo pulveri. Otrā bļodā sajauc olas ar medu (vai cukuru). Tad abas sastāvdaļas samaisa kopā, mīkla būs bieza. Keksa formu izklāj ar cepamo papīru, ko papildus vēl ieziež ar sviestu. Tajā liek mīklu un ar mitrām rokām izlīdzina virspusi. Cep 175 grādos sakarsētā cepseškrāsnī 45 - 50 min.  Kad virspuse būs apcepusies zeltaini brūna, ņem ārā no krāsns, vēl karstu izņem arī no keksa formas, liek uz dēlīša un sagriež apm. 0,5 cm biezuma šķēlītēs. Izkārto šķēlītes uz pannas un cepumu virspusi no vienas puses ar otiņu apsmērē ar eļļu (domāju, ka var arī ar sviestu), ievieto pannu cepeškrāsnī 210 grādos uz 5 minūtēm, tad izņem - apziež ar eļļu cepumu otru pusi un vēlreiz ievieto cepeškrāsnī uz 5 minūtēm.
Cepumi nebūs ļoti saldi.  Par miltiem - šajos cepumos baltos miltus ļoti labi var aizstāt ar pilngraudu miltiem vai kaut kādu daļu ar rudzu miltiem.
Recepte no 101cookbooks.com

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...