svētdiena, 2012. gada 9. septembris

Biezpiena kūka ar mellenēm


Sastāvdaļas: mīkla - 300 g pilngraudu kviešu milti; 120 g brūnais cukurs; 1/4 tējkarote soda; 100 g sviests; pildījums - 700 g biezpiens; 120 g cukurs; 3 olas;  1 ēdamk. vaniļa; apm. 200 g - 300 g mellenes vai citas ogas (svaigi vai zāvēti augļi pēc izvēles)

    Biezpienu sablenderē (vai izberž caur sietu) un sakuļ ar cukuru un olām, pievieno vaniļu  un ogas (ja vaniļas cukurs, tad to liek reizē ar parasto cukuru), samaisa.
    Miltus samaisa kopā ar cukuru un sodu,  sagriež mazos gabaliņos sviestu un iemaisa miltu maisījumā. Ar rokām saberž vienmērīgas  drupačas.  Cepamo formu ieziež ar sviestu un apakšā izber 2/3 daļas no visas mīklas. Pa virsu liek pildījumu un pārējās drupačas.   Cep 35 - 40 minūtes 180 grādos.
 


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...