pirmdiena, 2012. gada 1. oktobris

Griķu miltu un siera standziņas


Sastāvdaļas: 120 g griķu milti; 200 g pilngraudu kviešu milti; 120 g auksts sviests; 100 g sarīvēts čederas siers; 1 tējkarote sāls; 1 tējkarote sasmalcināts svaigs timiāns; 120 g auksts ūdens


    Man nav griķu miltu, izmantoju sablenderētus bio griķus.  Samaisa abu veidu miltus ar sāli un  timiānu, ierīvē sieru un izveido drupačas (šo var ļoti labi izveikt ar blenderi). Piemaisa klāt sarīvēto sieru. Tad pakāpeniski pievieno aukstu ūdeni un samīca mīklu. Izveido 2 mīklas bumbas, saplacina tās, ietin katru atsevišķi plēvē un ievieto uz pusstundu saldētavā.  Pēc pusstundas vienu izņem un izrullē. Man vieglāk likās, ja mīkla ir starp cepamo papīru kārtām. Tātad izrullē, cik iespējams kvadrāta formu un sagriež to sloksnītēs, kuras uzmanīgi pārliek uz ar cepamo papīru izklātas plāts, var nedaudz  sarullēt, veidojot apaļāku cepumu formu.  Vispār man nelikās viegli izveidot cepumus, jo mīkla ātri paliek silta un zaudē formu, jāstrādā ātri. Cepumus var arī apbērt ar sezama sēkliņām pirms cepšanas. To pašu izpilda arī ar otru mīklas plāceni - izrullē un sagriež standziņās. 
   Cep 200 grādos 8 - 10 minūtes no vienas puses, tad pagriež cepumus uz otru pusi un pacep vēl  3 - 4 minūtes. Mani secinājumi - ir vērts nedaudz pacensties - siera standziņas ir ļoti labu garšu un izteiktu veselīguma piegaršu.
    Recepte no 101cookbooks.com
    

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...