piektdiena, 2011. gada 22. aprīlis

Ķirbju tomātu zupa ar čillī

Sastāvdaļas: 450 g ķirbju biezenis; 400 g tomāti savā sulā; 1 čilli pipars; apm. 2 cm  ingvera sakne ; 1/2 paprika, sāls, citronpipari, 1 ķiploka daiviņa vai ķiploku pulveris; kokosriekstu piens 200 ml vai kokosriekstu pasta; ūdens pēc vajadzības

Šī zupa ir ziemas variants, kad ir ķirbja biezenis un nav labu tomātu.
Katliņā liek ķirbja biezeni (man ir sasaldēts), tomātus savā sulā (ja izmanto parastus tomātus, tad obligāti jānoņem miziņa) un pielej ūdeni, ja šķiet, ka nepieciešams. Smalki sagriež papriku, čillī piparam izņem sēkliņas, sakapā un arī liek katlā. Pievieno nomizotu un smalki sagrieztu ingvera sakni. Visu sautē uz lēnas uguns, pievieno garšvielas. Kad viss ir kārtīgi sasautējiem (apm. 35 - 45 min.) zupu sablenderē, pievieno kokosriekstu pienu un vēlreiz uzkarsē. Kokosriekstu piena vietā var lietot kausēto sieru vai saldo krējumu. Bet tikpat labi garšo, ja neliks neko, bet ēd vnk ar skābo krējumu.
Porciju dekorē ar zaļumiem, ja ir. Zupai beigās var pievienot garneles, bet tad jau tā būs pilnīgi cita zupa.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...