ceturtdiena, 2012. gada 6. decembris

Ķirbju kekss Ziemassvētkiem

 Sastāvdaļas: 200 g pilngraudu milti;  1 tējkarote cepamais pulveris; 0,25 tējkarote soda; 1 tējkarote kanēlis; 0,25 tējkarote muskatrieksts; šķipsniņa sāls; 0,5 tējkarote malts ingvers; 70 g sviests (istabas temperatūrā);  125 g cukurs ( 75 brūnais un 50 g parastais); 1 tējkarote vaniļa; 1 liela ola; 200 g ķirbju biezenis; 1 vidēja lieluma ābols; 90 g kaltētas dzērvenes; 90 g valrieksti


Recepte:  vienā traukā samaisu sausās sastāvdaļas - miltus, sodu, cepamo pulveri, garšvielas (sāls, kanēlis, muskatrieksts, ingvers).
Citā traukā sviestu (istabas temperatūrā) kārtīgi sakuļ ar cukuru, pievieno vaniļu, tad  olu (tas nozīmē, ka katru olu kārtīgi iekuļ pa vienai, gadījumā ja cep lielāku keksu un olu ir vairāk).   Pēc tam pievieno ķirbja biezeni un nomizotu  smalki sagrieztu ābolu. Pakāpeniski, pa daļām "slapjajā masā" iemaisa klāt miltu - garšvielu maisījumu. Ļoti rūpīgi izmaisa. Pašās beigās mīklai pievieno sasmalcinātus riekstus un žāvētos augļus.
Mīklu liek ar cepamo papīru izklātā formiņā (vai ieziestā ar sviestu), cep cepeškrāsnī 180 grādos apmēram stundu, vai nedaudz ilgāk.



Recepte no cook-inspire.livejournal.com, kur visi produkti ir tasēs un 2x vairāk, tad būs ļoti liels kekss. Savējo es  cepu "Rimi" akcijas formiņā. Man daudzumi ir gramos, man patīk svērt.
Šis ķirbju kekss ir ļoti ļoti garšīgs un var būt kā variants ilgajai Ziemassvētku kūkai vai manam ātrajam Ziemassvētku keksam, jo visas garšvielas, ko te pievienoju dod to īpašo svētku garšu.
Kekss ir ar ķirbju biezeni, esmu jau rakstījusi kā to gatavoju - sagriežu ķirbi lielos gabalos (nemizoju pirms tam) un lieku cepeškrāsnī ar mizu uz augšu 175 grādos, cepu kamēr mīksts un var ar karoti izņemt mīkstumu, atdzesēju un sablenderēju. Lieku kastītēs saldētavā un izmantoju pēc vajadzības.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...