otrdiena, 2012. gada 4. decembris

Biezpiena sacepums ar ābolu pildījumu

Sastāvdaļas 1 porcijai: 180 - 200 g vājpiena biezpiens, 1 ola; 2 vidēja lieluma āboli; 1 tējkarote medus (vai kāds cits saldinātājs; nedaudz vaniļa; 1 tējkarote kanēlis; saujiņa žāvēti augļi -  vai nu rozīnes, vai aprikozes, dzērvenes utt. pēc izvēles; sviests formiņas ieziešanai


Biezpienu rūpīgi samaisa ar olu,  medu un vaniļu. Var pielikt nomazgātus žāvētos augļus (var arī iztikt bez), aprikozes sagriezt gabaliņos. Ābolus nomizo un sarīvē uz rupjās rīves un sajauc ar kanēli. Cepamo formiņu (vienu porciju cepu  15 cm diametrā lielā formiņā) ieziež ar sviestu un liek tajā pusi no biezpiena masas, pa virsu liek ābolus un pāri atlikušo biezpiena masu. Cep cepeškrāsnī 175 grādos apm. 20 - 25 minūtes. Ēdams gan tikko uzcepts un karsts, gan atdzisis.
Šis ir mans rudens iecienītākais našķis, pat ne našķis - porcija ir pietiekoša brokastīm vai vakariņām Ātri ,  bez mikseriem un putošanas gatavojams, sātīgs un smaržīgs. Saldums jāregulē pašam, varbūt, ka cukuru vajadzēs vairāk, es  esmu cepusi arī pavisam bez cukura vai medus - saldums tik vien kā no āboliem un rozīnēm.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...