otrdiena, 2013. gada 12. februāris

Briseles kāposti ar āboliem

Sastāvdaļas: 500 g briseles kāposti; 1 liels ābols; 1 liels puravs; garšvielas - sāls; malti melnie pipari; ingvers; škipsniņa timiāns; medaudz olīveļļa




Ābolu nomizo un sagriež gabaliņos, purava balto daļu ripiņās, brisese kāpostiem nogriež abus galiņus un pārgriež uz pusēm. Ābolus un puravus apcep  uz sakarsētas eļļas  apm. piecas  minūtes, tad pievieno  kāpostus, pacep vēl apm. septiņas minūtes. Pieber garšvielas, samaisa un pielej un pavisam nedaudz ūdeni (apm. 65 - 90 ml, orģinālajā receptē lej pienu - tas padarot kāpostu garšu īpaši maigu), liek virsū pannai vāku, samazina uguni un sautē kamēr gatavs, apmēram 10 minūtes.  Pasniedz siltu, vai nu ar zivi vai gaļu, vai ar rīsiem.


 

2 komentāri:

  1. Irēna, jā, garšo arī labi. Protams, nekas revolucionārs virtuvē tas nav, ikdienas ēdiens, ātri pagatavojams.

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...