otrdiena, 2014. gada 28. janvāris

Marcipāna cepumi ar ievārījumu

 Sastāvdaļas: 175 g kviešu milti; 90 sviests; 1 ola; 50 g cukurs; 50 g marcipāns; šķipsniņa sāls; ķiršu ievārījums; pūdercukurs cepumu pārkaisīšanai


Miltus samaisa ar cukuru un sarīvētu marcipānu, pievieno arī šķipsniņu sāls. Klāt pierīvē aukstu sviestu un saberž mīklas drupačas. Pievieno olu un samīca mīklu (ja vēl ir par sausu, tad pielej 1 vai 2 ēdamkarotes auksta ūdens). Samīca mīklas bumbu, itetin to pārtikas plēvē un ievieto ledusskapī vismaz uz stundu.
Tad veido cepumiņus - saveļ bumbiņas, saplacina un ar tējkaroti iespiež vidū bedrīti - vietu ievārījumam.  Ievārījumu var likt pirms cepšanas vai arī jau gataviem cepumiem, tad tie būs vizuāli  skaistāki. Ja ievārījumu liek cepties kopā ar cepumu, tad jāuzmanās un nevajag likt ļoti daudz, jo ievārījums paliks škidrāks un ies pāri. Cep cepumus 200 grādos 20 minūtes. Atdzisušus pārkaisa ar pūdercukuru.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...