ceturtdiena, 2011. gada 7. aprīlis

Pupiņu ēdiens itāļu gaumē - fagioli all'italiana

Sastāvdaļas: apm. 250 g pupiņas (nevārītas); 3 burkāni vai 2 kartupeļi; 2 ķiploku daiviņas; 2 tomāti; 2 seleriju kāti; puscitrona sula; nedaudz olīveļļa; jūras sāls; malti melnie pipari; zaļumi

Pupiņas iemērc aukstā ūdenī  apm. 18 - 24 stundas pirms gatavošanas.
Izmērcētām pupiņām nolej ūdeni,  ieber katlā, pārlej ar aukstu ūdeni un liek vārīties. Katlā liek nomizotus kartupeļus (vai palielos gabalos sagrieztus burkānus), tomātus, ķiploku daiviņas. Sāli sākumā neliek. Vārot noteikti navajadzētu likt klāt  sodu, jo tad pupiņas zaudē B grupas vitamīnus. Vārīšanas laikā putas  nosmeļ. Pupiņas vāra apm 40 - 60 min. uz lēnas uguns.
Kad pupiņas ir mīkstas, tad ūdeni nolej (pusglāzi pataupa). Izņem burkānus, tomātus un ķiplokus. Tomātiem noņem mizu un saspaida kopā ar ķiplokiem, arī burkānus sasmalcina (saspaida, sarīvē vai smalki sagriež). Pielej nedaudz šķidrumu, kurā pupiņas vārījās un samaisa. Tad šo visu masu pievieno pupiņām, pievieno arī sasmalcinātus  seleriju kātus. Pieber sāli un piparus, piespiež puscitrona  sulu un pārlej ar olīveļļu.
Šādi pagatavotas pupiņas var ēst gan kā piedevu gan arī kā patstāvīgu ēdienu ar maizi. Man der  ideāli līdzi pusdienās, jo var ēst gan siltu gan aukstu.
Pamats ir  Dž..Olivera recepte.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...