pirmdiena, 2011. gada 4. aprīlis

Šokolādes gabaliņu cepumi ar rikotu

Sastāvdaļas: 110 g mīksts sviests; 110 g rikotas siers vai biezpiens; 180 g brūnais cukurs; 2 tases (360 g) milti; 1 ola; 1 tējk. citrona vai apelsīna miziņa, 1 tējk. vaniļas esence; 1/2 tējk. soda; 1/2 tējk. cepamais pulveris; 1/4 tējk. sāls; 1 tase (140 g) šokolādes čipsi vai šokolades gabaliņi; 1/2 tase rieksti (šoreiz izmantoju kaltētas dzērvenes)


Ar mikseri sakuļ sviestu ar rikotas sieru (apm. 2 min), tad pieliek cukurus (es liku gan cukurniedru, gan parasto brūno cukuru, tādēļ arī cepumi nav balti, bet brūngani) un citrona miziņu,  kuļ visu apm. 3 minūtes. Iemaisa vaniļas esenci un olu.
Atsevišķā traukā  samaisa miltus, cepamo pulveri, sodu un sāli. Tad savieno abas daļas un kārtīgi izmaisa, beigās pievieno šokolādes gabaliņus un nedaudz sasmalcinātus riekstus (man dzērvenes). Mīklas trauku pārklāj ar pārtikas plēvi un  ievieto uz pusstundu ledusskapī.
Ar karoti vai ar rokām veido plācenīšus, ko novieto uz cepamās plāts. kas izklāta ar cepamo papīru.
Cepumus cep apm. 15 - 20 minūtes 180 grādos, atdzesē uz restītes. Cepšanas ilgums atkarīgs no cepumu lieluma.
No šī daudzuma man sanāca 36 cepumiņi.
Recepte no aymartk.wordpress.com



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...